Na ‘Smaak’ en haar debuutroman ‘Verdwaaltijd’ is Kathy Mathys terug met een derde titel. ‘Tot het glinstert’ is een roman over Anna, die als jonge twintiger een schrijfcursus geeft. Binnen het groepje ontstaan vriendschappen en littekens die de rest van hun levens mee bepalen en kleuren. Een roman over schrijven dus, maar ook de complexe relaties tussen vrienden, ouders en kinderen, geliefden.

“Ik wilde onderzoeken wat het meeste doorweegt: die grote kantelmomenten, of toch eerder de kleine dagelijkse rituelen?”

Een gesprek over de kwetsbaarheid van schrijven, spelen met het verleden en hoe alles begint met aandacht.

Ook in dit nummer

We wijden een volledig dossier aan de eerste zin. De openingsdans tussen de lezer en het blad, beter kan je de eerste zin van een boek bijna niet beschrijven. Is het een tango, een chachacha of toch eerder een wals? Over de eerste zin doen heel wat verhalen de ronde en zijn er vergelijkingen te over (met onze openingsdans doen we er nog een schepje bovenop). Welke mag je echt geloven? Waar liggen je prioriteiten best? We gaan in gesprek met zes auteurs over hun ervaringen. Ook delen we tien manieren om sterk te beginnen. Nadien kan je zelf aan de slag.

Verder gaan we in gesprek met Nele Buyst over haar tweede boek. Verliep dit schrijfproces hetzelfde als bij haar debuut? Ook onderzoeken we hoe ver je mag gaan met vloeken in je boek. Tot slot geeft schrijfdocent Yella Arnouts een inkijk in haar werkweek. 

En verder

  • Cursus in de kijker: Poëzie: woorden wakker schrijven
  • Snelvuur met Myriem El-Kaddouri, nieuwe Letterzetter van Kortrijk
  • Volgspot: nieuwe literaire creaties,
  • Don Vitalski vist parels op uit Azertyfactor,
  • Tips uit de schrijfbib,
  • De laatste column van Harlinde Bormans,
  • Een literaire Peters puzzel.

Trek je dansschoenen aan, neem je pen in de hand, music, maestro!

Abonnee worden?

Maak er snel werk van en krijg vanaf oktober hét schrijfmagazine vier keer per jaar voor slechts 24 euro in je brievenbus. Ga je voor automatisch terugkerende betaling? Dan heb je korting en betaal je slechts €20. 

Los nummer kopen?

Ga naar onze shop of haal hem bij één van onze verkooppunten in je buurt.